Cum a arătat Poli E-FEST powered by Vodafone, cel mai mare campionat de jocuri video din România

Un mare concurs de gaming numit Poli E-FEST a avut loc în Universitatea Politehnica din București, adunând peste 1.200 de participanți. S-a jucat Counter-Strike 2, League of Legends, EA FC24 (you know, vechiul FIFA) și BrawlStars. Au fost participanți și spectatori de toate vârstele, nu doar studenți politehniști.

Competiția a fost susținută de Vodafone ca sponsor principal. Mă bucur să văd companii mari alăturându-se gaming-ului din țara noastră.

În toată lumea, gaming-ul casual sau ca esport crește în amploare. Steam și-a dublat vânzările în 2023 față de 2019, iar estimările vorbesc despre creștere și în continuare). Streamerii sunt tot mai urmăriți. Inclusiv Comitetul Olimpic Internațional a creat o competiție de esports.

Vodafone, care a evoluat de la furnizor clasic de telecomunicații spre un furnizor de tehnologie IoT, AI și rețelistică, se alătură acum și comunității de gaming din România. Pare un pas natural. În fond, lăsând LAN Party-ul la o parte, majoritatea gamingului probabil că se face acum pe mobil, iar o rețea mobilă 5G performantă este utilă tuturor.

Foarte bine, cum spuneam. Sunt sigur că datorită lor premiile de la Poli E-Fest au fost semnificative. De exemplu, Devastation, care a câștigat turneul de CS2, a luat 4.000 de euro. LoL are premii similare. Au fost două turnee de FIFA, locul 1 din fiecare a plecat acasă cu 1.000 de euro, locul 2 cu 500 de euro. Not bad pentru 1-2 zile de gaming. Premiile totale au fost de 22.000 de euro.

Iată și fotografii de acolo, în caz că vreți să spionați cu ce echipamente a venit lumea de acasă (a fost în principal o competiție BYOC), iar mai multe găsiți pe Instagram. Au avut scenă, comentatori, spectatori, pufuri, hostese, de toate.








































































Au fost prezenți și TrissMery, JaxiTV, Tudor Buțan și Mădălin, 4 streameri cunoscuți de la noi. Erau și multe alte poze cu coada de la fotografiere cu ei.

Articolul Cum a arătat Poli E-FEST powered by Vodafone, cel mai mare campionat de jocuri video din România a apărut pe nwradu blog.

Original article: Cum a arătat Poli E-FEST powered by Vodafone, cel mai mare campionat de jocuri video din România.

isabela ariane